Naujienos, TI|

2022 m. lapkričio 25 d. sėkmingai įvyko tarptautinė konferencija „Teisinė pažeidžiamų grupių apsauga: tendencijos ir perspektyvos“. Renginyje pranešimus skaitė mokslininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Kroatijos, pristatę savo tyrimus pažeidžiamų suaugusiųjų, vaikų apsaugos ginkluotuose konfliktuose, aukų teisių, neįgaliųjų teisių bei kitais aktualiais pažeidžiamų grupių teisių apsaugos klausimais.

Kaip renginio organizatoriai itin džiaugiamės, kad pažeidžiamų grupių apsaugos tema sulaukė tokio susidomėjimo – renginio klausė beveik 100 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Renginio metu buvo pristatyta prestižinėje „Springer“ leidykloje išleista Teisės instituto mokslininkių dr. Agnės Limantės ir dr. Dovilės Pūraitės-Andrikienės redaguota knyga „Legal Protection of Vulnerable Groups in Lithuania, Latvia, Estonia and Poland“. Šioje knygoje siūlomas naujas požiūris į pažeidžiamų grupių teisinę apsaugą bei pristatoma išsami pažeidžiamų grupių teisinės apsaugos reglamentavimo ir praktikos lyginamoji analizė. Šį išsamų tyrimą parengė mokslininkai iš keturių šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content