Naujienos, TI|

Lietuvos socialinių mokslų centro Teisės institutas įgyvendina Europos Sąjungos iš dalies finansuojamą projektą „E. mokymai apie Europos Sąjungos reglamentus dėl tarptautinių porų turto teisinių režimų“ (angl. E-training on EU Family Property Regimes, EU-FamPro) ir kviečia dalyvauti nemokamuose tarptautinės privatinės šeimos teisės nuotoliniuose mokymuose.

 

Dėl padidėjusio ES piliečių judumo ir augančio tarpvalstybinių porų skaičiaus ES praktikuojantys teisininkai kaip niekada anksčiau susiduria su klausimais, susijusiais su Europos šeimos ir paveldėjimo teise. Visgi suteikti teisines konsultacijas ar priimti sprendimus tokiais klausimais gali būti sudėtinga, ypač atsižvelgiant į daugybę ES tarptautinės privatinės teisės reglamentų šioje srityje.

Siekdami palengvinti praktikuojančių teisininkų darbą, projekto EU-FamPro tyrėjai parengė nuotolinius mokymus apie ES tarptautinių porų turto teisinius režimus. Mokymuose pagrindinis dėmesys bus skiriamas klausimams, susijusiems su sutuoktinių turto teisiniais režimais, registruotų partnerysčių turtinėmis pasekmėmis ir jų sąveika su paveldėjimo klausimais.

 

Penkias savaites (2022 m. balandžio 4 d. – 2022 m. gegužės 9 d.) tik internetu vyksiantys mokymai skirti teisėjams, advokatams, notarams, mediatoriams ir kitiems teisės specialistams, norintiems pagilinti žinias apie ES Reglamentą dėl sutuoktinių turto teisinių režimų (1103/2016) ir Reglamentą dėl registruotos partnerystės turtinių pasekmių (1104/2016). Mokymai suskirstyti į 5 temas, kurias sudaro vaizdo pamokos, paskaitų konspektai, straipsnių komentarai, konceptualūs žemėlapiai, bylų santraukos, interviu su praktikais, tiesioginiai internetiniai seminarai ir kt.

Mokymai yra nemokami ir skirti Lietuvos, Italijos, Ispanijos, Kroatijos ir Slovėnijos teisininkams.

Išsamią informaciją apie e. mokymus anglų kalba rasite pridėtame lankstinuke.

 

Maloniai kviečiame nuo 2022 m. sausio 24 d. iki 2022 m. kovo 25 d. registruotis paspaudus šią nuorodą. Esant dideliam susidomėjimui, pirmenybė bus teikiama anksčiau užsiregistravusiems asmenims.

Daugiau informacijos anglų kalba el. p. elearning@unicam.it.

 

Prisijunkite prie mūsų ir padėkite mums sukurti tarptautinį ES šeimos ir paveldėjimo teisės profesionalų tinklą!

 

Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga pagal „Teisingumo“ (angl. Justice) 2014–2020 m. programą, sutarties Nr. 101008404–JUST-AG-2020/JUST-JTRA-EJTR-AG-2020.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Close Search Window
Skip to content