Mokslinė praktinė konferencija „Lietuvos tvaraus vystymosi iššūkiai 2023-2027 metų laikotarpiui“

2022 m. spalio 20 d. vyko Lietuvos socialinių mokslų centro kartu su Lietuvos mokslų akademija organizuota mokslinė praktinė konferencija „Lietuvos tvaraus vystymosi iššūkiai 2023-2027 metų laikotarpiui“.

Konferencijos tikslas – praktikams ir mokslininkams aptarti Lietuvos socialinės raidos perspektyvas ir socialinių mokslų ateities tyrimų kryptis.

Planuojama, kad tokio pobūdžio konferencija taps kasmetinė, siekiant kiekvienais metais derinti Lietuvos visuomenės poreikius ir socialinių mokslų srities tyrimus bei taip užtikrinti, kad moksliniai tyrimai būtų pasitelkiami efektyvių sprendimų paieškai ir jų sėkmingam įgyvendinimui, realizuojant įrodymais grįstos politikos principus.

Konferencijos programą galima rasti čia.

Konferencijos vaizdo įrašą galima perčiūrėti čia.

Konferencijos pranešimai (PDF formatu):

Andrius Bambalas, Lietuvos nacionalinis koordinacinis centras. EBPO Gairės daugiašalėms įmonėms kaip instrumentas tvaraus vystymosi tikslams pasiekti.

Aušra Maslauskaitė, Lietuvos socialinių mokslų centras. Ar demografijos mokslas dar gali turėti įtakos Lietuvos demografinei ateičiai?

Boguslavas Gruževskis, Lietuvos socialinių mokslų centras. Antropogenezės krizė Lietuvos tvaraus vystymosi kontekste.

Laima Taparauskienė, ŠMSM Studijų, mokslo ir technologijų departamentas. Lietuvos mokslo politikos ir finansavimo nuostatos bei perspektyvos.

Raimondas Lopata, LRS Ateities komitetas. Lietuvos ateities vizija šalies politikos kontekste.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content