Naujienos, TI|

Plačiai žinoma Europos tarptautinės privatinės teisės asociacija EAPIL (angl. European Association of Private International Law) savo puslapyje išskirtinį dėmesį skyrė Teisės instituto vykdomo projekto „EU-FamPro“ mokslinėms publikacijoms.

 

Informuodama apie aktualias knygas tarptautinės privatinės teisės srityje, EAPIL pristato tris „EU-FamPro“ projekto metu išleistas mokslines knygas.

 

Pirmoji knyga, kurią redagavo L. Ruggeri, A. Limantė ir N. Pogorelčnik Vogrinc, pavadinta „The EU Regulations on Matrimonial Property and Property of Registered Partnerships“. Knygą 2022 m. išleido tarptautiniu mastu pripažinta leidykla „Intersentia“. Elektroninę knygos versiją galima atsisiųsti iš leidyklos svetainės. Būtina pabrėžti, kad ši knyga taip pat yra išversta į penkias kalbas – knygos vertimus į lietuvių, italų, ispanų, slovėnų ir kroatų kalbas galima parsisiųsti iš EU-FamPro projekto svetainės.

 

Antroji knyga, kurią redagavo L. Ruggeri ir M. J. Cazorla Gonzáles – „Cross-Border Couples Property Regimes in Action Before Courts. Understanding the EU Regulations 1103 and 1104/2016 in Practice“. Ją 2022 m. išleido ispanų leidykla „Dykinson“. Knygą galima nemokamai atsisiųsti iš leidyklos svetainės.

 

Trečiosios knygos „European Family Property Relations Article by Article. Commentary on EU Regulations 1103 and 1104/2016“ redaktoriai yra L. Ruggeri ir R. Garetto. Šį reglamentų komentarą 2021 m. išleido italų leidykla „Edizioni Scientifiche Italiane“. Knygą galima atsisiųsti iš leidyklos svetainės.

 

 

Su visa EAPIL publikacija galima susipažinti čia.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content